Els 3 cims més alts

Només hi ha una línia ferroviària que travessa els Pirineus i que connecta amb els trens gals, el Transpirinenc, línia que uneix Ripoll i la Tor de Querol a través dels Pirineus orientals, i que es va inaugurar solemnement el 21 de juliol de 1929.  Pocs anys més tard, el 22 de març de 1931 s’inaugurava el Cremallera de Núria.

Gràcies a aquestes obres d’enginyeria podem gaudir de travesses i ascensions a pics de quasi 3.000 metres utilitzant aquests mitjans de transport. Les travesses des de Núria són ben conegudes entre els excursionistes del nostres país, però no tan quan es tracta de fer caminades pel vessant francès.

Us presentem les tres ascensions a pics de més alçada que podem fer des d’estacions de tren catalanes o nordcatalanes que ens portaran a trepitjar el cims més alts de la Cerdanya, el Carlit, el Puigpedrós i el Puigmal.

 

1. Carlit 2.921m (ruta 74) 33km

Des de l’estació de Portè Pimorent (la més alta de França en ample internacional) pujarem al cim més alt dels Pirineus Orientals per la canal oriental (F) a través del llac de Lanós. Podem baixar pel mateix itinerari, pel camí dels enginyers o bé seguir la ruta proposada fins a l’estació de L’Ospitalet baixant per la preciosa vall de Bésines.

2. Puigpedrós 2,915 (ruta 42) 28,5km

Segon cim més alt dels Pirineus Orientals. Sortirem de l’estació final del transpirinenc de La Tor de Querol per pujar al refugi de Malniu pel GR-11. Després de fer-hi nit el dia següent assolirem  el cim del Puigpedrós i baixarem per la vall de Campcardós fins a l’estació de Portè Pimorent.

3. Puigmal 2.910m (Rutes 49, 88, 91)

Cim emblemàtic de l’excursionisme català. Tothom qui pretengui ser un bon excursionista l’ha de pujar un cop a la vida. De les rutes utilitzades per al seu ascens destaquem la travessa en Núria i La Molina, un itinerari llarg que careneja a gran alçada a increïbles vistes dels Pirineus.

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s