212. Cims del Taga 2.040 m (100 Cims) i de St. Amand (1.851 m) passant per St. Julià de Saltor i Bruguera

ÍNDEX DE CONTINGUTS

 1. DADES TÈCNIQUES
 2. LA TRAVESSA
 3. MAPES
  1. TOPOGRÀFIC
  2. TRACK A WIKILOC
 4. LA RESSENYA
 5. ELS TRENS
 6. FOTOGRAFIES
 7. BIBLIOGRAFIA
  1. LLIBRES
  2. BIBLIOGRAFIA WEB
  3. CARTOGRAFIA
 8. RUTES RELACIONADES

DADES TÈCNIQUES

 • Estació de sortida/arribada: Ribes de Freser (Rodalies)
 • Distància/durada: 23,4 km / 7h30 (sense aturades)
 • Desnivell:  +/- 1.490 m
 • Dificultat: Molt Exigent
 • Track a Wikiloc

LA TRAVESSA

Exigent ruta circular que des l’estació de Ribes de Freser ens portarà a fer els cims del Taga i de Sant Amand, el primer un cim inclòs a la llista dels 100 Cims de la FEEC. De baixada del St. Amand la travessa baixa fins al llogarret de Sant Julià de Saltor, des d’on ens acostarem fins a Bruguera i finalment de retorn a Ribes de Freser per un camí que passa elevat sobre el riu Freser.

La travessa és llarga i dura, amb dues ascensions a tenir en compte, especialment la primera al Taga, amb un desnivell acumulat de 1.100 m. L’ascens al Sant Amand (+220 m) no té tant desnivell però després d’assolir el Taga les forces ja justegen una mica.

Per pujar al Taga seguirem el PR C-190 des de la collada de Manter. Però no utilitzarem aquest sender per assolir la collada sinó que pujarem per un camí més agradable que la pista que utilitza el sender i que passa per la font de Santa Caterineta i pels 7 Fortins, un entorn que compta amb diferents búnquers escampats per la zona.

Un camí carener ens durà fins al cim del Taga 2.040 m, un cim inclòs a la llista del 100 Cims Essencials de la FEEC i excel·lent mirador del Ripollès, inclosos bona part dels cims dels Pirineus orientals.

La baixada des del Taga la farem fins a coll de Jou, des d’on iniciarem una segona pujada fins a la muntanya de Sant Amand, un cim lligat a la llegenda del Comte Arnau.

El descens fins a Sant Julià de Saltor és dreta però agradable, amb un petit tram de rocam (la Garganta). Cal no passar de llarg del Faig Gros! Des de Saltor ens dirigirem a Bruguera per un camí ombrívol que va entre fagedes i pinedes i que recorre la falda occidental de la muntanya de Sant Amand.

El tram de Bruguera a Ribes, tot i que no és el més interessant de la travessa, el camí encara pot oferir-nos bonics corriols i alguna font abans no fem cap a Ribes de Freser.

Ruta llarga amb trams de seguiment sobre sender abalisat. La pujada al Taga es fa per PR, mentre que la resta es fa seguint marques de pintura groga, ja sigui d’El Camí o d’Itinerànnia.

MAPES

TOPOGRÀFIC
Mapa ICGC de la ruta
TRACK A WIKILOC
Wikiloc

ELS SENDERS

Ruta llarga amb trams de seguiment sobre sender abalisat. La pujada al Taga es fa per PR, mentre que la resta es fa seguint marques de pintura groga, ja sigui d’El Camí o d’Itinerànnia.

– Collada de Manter-cim del Taga: seguim en tot moment el PR C-190, sender de petit recorregut que travessa la Serra Cavallera fins a Camprodon.
– Taga-Coll de Jou-Sant Amand-Saltor: seguirem marques d’El Camí en el seu tram del Camí de Vidabona.
Saltor-Bruguera-Ribes de Freser: seguirem les marques grogues de sender d’Itinerànnia. No sempre són evidents, així que cal estar atents, especialment des de Bruguera.

DIFICULTAT

Ruta força dura per la distància i el desnivell a superar (+1.500 m), pujada que a més a més està dividida en dos ascensions (Taga i St. Amand) fet que sempre fa augmentar una mica l’esforç.

FOTOGRAFIES

BIBLIOGRAFIA

BIBLIOGRAFIA WEB

EL TEMPS

ELS TRENS

WEBS

CARTOGRAFIA
 • Mapa Alpina 25 Puigmal 1:25.000
 • Mapa Comarcal ICGC 1:50.000 Ripollès – 31

RUTES RELACIONADES

Publicada a:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s