Rutes pels millors boscos

Els boscos han tingut una significació important en moltes cultures. Amagats per una natura desbordant, els boscos ens han fet volar la imaginació i on hem situat l’habitatge de bruixes, gnoms i follets.  Entre els seus arbres i vegetació era on s’hi amagaven malfactors i bandolers com en Perot Rocaguinarda, però també de vegades benefactors, com en Robin Hood.

Avui dia veiem el bosc de manera diferent. Ha passat de ser una font econòmica dels nostres avantpassats, a ser un indret d’esbarjo, relaxació i entreteniment, un valor afegir que cal conservar per la seva biodiversitat i per el seu paper climàtic.

Hem fet una tria de les rutes que hem anat fent a Senderisme en tren, per fer-vos tres propostes que creiem que són de les més interessants per caminar a través de la seva boscúria.

1. Montlluís-Toès-Carançà (Ruta ST90)

Per la seva gran varietat paisatgística i frondositat i perquè en bona part recorre per un ‘Sentier Botanique’ d’interpretació naturalístic amb plafons informatius que ens ajudaran a reconèixer el noms dels arbres. Una ruta excel·lent per gaudir de la natura però també de la ciutat de Montlluís, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

2. Sant Quirze de Besora – Santuari de Bellmunt – Torelló (Ruta ST16)

Llarga travessa que recorre el vessant nord de la serra de Bellmunt dominada per extenses fagedes. Completa la travessa la visita del Santuari de Bellmunt, un 100 Cims de la FECC, des d’on tindrem extenses panorames al nostre entorn. 

3. Campdevànol – Campelles – Ribes de Freser (Ruta ST87)

Entre Campdevànol i Ribes de Freser, passarem per Sant Pere d’Auira i Campelles sempre entre bonics boscos que alhora ens deixaran entreveure bonics panorames de les muntanyes de Núria.

4. La Sauva Negra des de Centelles (Ruta ST195)

Extraordinari espai protegit de 100 ha inclòs al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya i on podrem gaudir de faigs, roures, blades, aurons i avellaners.

Advertisement

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s