Vietnam: el Reunification Express

La ciutat de Hué es troba a pocs graus sud del Paral.lel 17, línea que entre els anys 1954 i 1975 va dividir el Vietnam del Nord amb el Vietnam del Sud. Tant al sud com al nord d’aquesta línia (que ressegueix el riu Ben Hai) es van acordar cinc quilòmetres de zona desmilitaritzada.  Durant la guerra del Vietnam l’àrea es va convertir en una zona fortament militaritzada i va viure cruentes batalles entre les tropes americanes i les nordvietnamites.
Tots els trens que circulen de nord a sud del Vietnam creuen obviament el paral.lel 17. La Vietnam Railways coneixen aquests trens amb el nom de ‘Reunification Express’,  un nom carregat de simbolisme per a aquells qui van guanyar la guerra.  Fer tots els 1.726km de recorregut entre Saigon (ara rebatejada amb el nom de Ho Chi Minh  (sud) i Hanoi (Nord) pot venir a costar uns 35 euros en llitera dura. En seient dur el preu pot baixar fins a 20 euros.

Les obres de la línea férria comencen el 1899 i no es van acabar completament fins el 1936. Va comencar a funcionar amb el nom actual a partir de 1976, i tot i haver trancorregut 32 anys de la seva inauguració, la seva velocitat mitjana  no ha millorat gaire. Continuen al voltant dels 50 km/h.  La línea no està electrificada i són locomotores diesel les que circulen per unes vies poc modernitzades amb un sola via per sentit.

Els trens no tenen la comoditat dels trens malais o tailandesos, però tenen un bons estandards de comoditat. Es pot triar entre viajar en seient dur (hard seat), en seient tou (soft seat) o en lliteres.  Les lliteres a la vegada es diferencien en toves i dures però a diferència dels seients durs que ho poden ser de forma literal (bancs de fusta) les lliteres dures venen amb un matalàs, això sí, força prim!

Advertisement

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s