Les millors rutes per cingleres

Aquells a qui agradi caminar amb la sensació de tenir el món als seus peus, gaudiran d’allò més amb aquestes rutes. Són caminades que sense tenir mai cap dificultat tècnica ni ser perilloses, sí que van pel caire d’una carena. No són crestes, sinó caminades que segueixen a estones el fil d’una cinglera. Potser aquells excursionistes amb vertigen patiran una mica, però l’esforç serà recompensat sobrerament gràcies a les vastes panoràmiques que obtindrem de les muntanyes de l’entorn. 

RUTES

1. Serra de Llaberia. Del Pradell a Capçanes (Ruta ST111)

Es fa difícil fer una tria de quina ruta és la més interessant a la serra de Llaberia. De les que hem realitzat, triem aquesta travessa que després de pujar a la Mola de Colldejou, va tot carenejant  per la Foradada.  Ja pels cingles de la Desenrocada visita l’Avioneta, aparell estavellat situat just a la carena d’aquest espectacular cinglera.

2. Serra de Mont-roig i Pala Alta 950 m (100 Cims) (Ruta ST56); Ruta ST188)

Agafar el Tren dels Llacs sempre és una garantia de gaudir de bons paisatges, però si a més a més l’agafem per anar a seguir la carena de la Serra de Montroig per pujar la Pala Alta, el gaudi és ja absolut.  La carena es troba a La Noguera, entre els municipis de Camarasa, Vilanova de la Sal (Les Avellanes) i Sant Llorenç de Montgai. Al nord limita amb el pantà de Camarasa i al sud amb el de Sant Llorenç. De tons rogencs gràcies a les roques vermelloses, ofereix una travessa fàcil però espectacular entre l’ermita de la MD de Montalegre i el cim del Mont-roig. La carena ofereix unes panoràmiques superbes del prepirineu català. Diferents rutes s’hi acosten, ja sigui des del nord (Ruta ST188), com des del sud (Ruta ST56, Ruta ST171 i Ruta ST189). Només cal triar la que més us agradi!

Serra de Montroig
Serra de Montroig
3. Montsec de Rúbies 29,5 km (Ruta ST69)

Llarg però complet itinerari que ens portarà des de l’estació d’Àger a la de Cellers passant per innombrables paratges d’interès. Assolirem el pic més alt del Montsec, el Tossal de Mirapallars, però també visitarem el poble abandonat de Rúbies,  la cova Forat de Gel, baixarem pel Camí de les Cent Corbes i tindrem increïbles vistes dels cims nevats dels Pirineus tot caminant per la carena del Montsec de Rúbies. Tot un espectacle.

4. Travessa de la Serra Gelada. Altea-Benidorm (Alacant) (Ruta ST156)

Espectacular ruta que recorre el caire de la carena de la Serra Gelada, un parc natural a tocar de Benidorm (Marina Baixa, Alacant), per un sender que va sobre penya-segats de 300 metres que cauen directament al mar. Vistes al mar i a les muntanyes veïnes fan d’aquesta ruta carenera molt especial i interessant, gairebé únic.

pano_gelada_16
pano_gelada_29
cropped-pano_gelada_27.jpg

Advertisement

2 thoughts on “Les millors rutes per cingleres

 1. hola!
  Soy muy fan de esta web!!
  Tanto por el contenido (las rutas y sus reseñas, mapas, gps, historia, y toda la informacion final que brindas), como por la filosofia (unir el ferrocarril y el senderismo), a demas de la web en si misma ( diseño limpio, buscador eficaz, etc..).
  La encontré cuando, en la vispera de una excursión, nuestro coche murió y no queriamos tirar la toalla.
  Elegimos la ruta del tossal de mirapallars desde Ager (ruta 69). Una pasada. Aunque la hicimos al revés, y els 100 revolts de pujada…uffffff!
  Me paso por aquí a menudo para preparar salidas y nunca he comentado nada. Lo sé, muy mal por mi parte.
  Pero hoy he encontrado la excusa perfecta!
  Cuando clicas en la primera de “les tres millors rutes per cingleres” de este post, te redirige a otra ruta (la 105).
  Me interesa mucho esta ruta 111, de Pradell a Capçanes. Tiene muy buena pinta y además desconozco totalmente la serra de Llaberia, pero no la encuentro en ninguna de las busquedas posibles.
  En fin, sobre todo lo que quiero es darte mil gracias por esta laboriosa enciclopedia de caminos y ferrocarriles que estas logrando. Pocas paginas tan curradas me he encontrado, amigo! (Te hablo en singular y quizás sois mas de uno..!?)
  Por cierto, como molinenc, me hizo mucha ilusión ver posteada la ruta de la Rierada Molins – Papiol!

  a reveure i gràcies

 2. Hola Carl,

  Antes que nada queria agradecer tu mensaje. Tienes toda la razón que habia un error en los links de las propuestas, que ya estan corregidos. Pido disculpas por cualquier error, que soy consciente que los hay, y demasiados. La web es fruto de un trabajo personal, y aunque con mucha ilusión, a menudo a por el camino queda errores que intentamos ir corrigiendo.

  Por lo que refiere a la ruta 111, no la encuentras porque aún no la he resseñado. Pronto colgaremos la ruta 109.

  Cualquier informacion que necesites, no dudes en enviar un correo que con mucho gusto intentaremos ayudarte. Ciertemente la ruta es espectacular, larga, pero muy bonita, recorriendo a menudo el hilo de la cresta, siempre fácil, incómodo, fuera senda, pero sin dificultat técnica. El track de la ruta 111 sí que está colgado.
  Si te van las rutas largas, puedes comenzarla en Duesaigües subiendo por la Serra de l’Argentera. De bajada, sí que te aconsejo mucho más el camino que va desde el Forat de Llaberia que va por la Font de la Mata i el Racó de la Sendal (track 114 en wikiloc). La ruta se alarga 4-5km pero merece la pena la pena si aún os quedan piernas.

  Muchas gracias de nuevo y Buena ruta!

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s