Zugspitze: la muntanya amb nom de tren

Tren cremallera al ZugspitzeEl Zugspitze  es troba als alps bavaresos, prop de Garmisch-Partenkirchen, essent fronterer entre Baviera i el Tirol.  S´eleva fins els 2.962m sobre el nivell del mar respecte al NAP (Amsterdam Ordnance Datum) però 27 cm menys si el referenciem amb el nivell del mar a Trieste (la que mesura Àustria).

Fins el cim del Zugspitze es pot arribar de diverses maneres. Una de les més maques és fer-ho per la vall de Hollental a través d´una bonica gorja al principi i una Via Ferrada al final del recorregut. Però també es pot pujar en vall de Hollentaltren. El Bavarian Zugspitze Railway és un cremallera que ens pot deixar als 2.600m, des d´on podem acabar de pujar a peu al cim més alt d´alemanya, o bé agafar un telefèric fins el cim.

El nom de ´Zugspitze´ pot fer pensar que el nom li ve del seu tren cremallera (´zug´ significa Pujant al Zugspitzetren i ´spitze´ pic en alemany). Però el nom de Zugspitze ja apareix documentat a finals del s. XVI i sembla ser que amb el nom de Zugspitze es coneixien les canals per on baixaven les allaus i/o les seves restes quan aquestes es produïen.  Mapa Zugspitze

Malauradament dels tres cims originaris del Zugspitze (Ost-, Mittel- and Westgipfe), només en queda el darrer, l´oriental.  El pic central fou destruït per la construcció del telefèric i l´oest per una plataforma de control aeri que la Wehrmacht volia construir i que no es va arribar a fer mai.

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s