Les millors rutes pel litoral

Tres propostes per fer en banyador que ens faran conèixer trams costers força interessants. Seguirem totalment o en part el GR-92, sender que recorre la costa catalana des de Portbou a Alcanar sempre prop del mar, o com és en aquest cas, a tocar d’ell. Cales, platges i de vegades trens, són els elements més comuns que trobarem en aquestes propostes.

 

1. Cim i platja del Torn. 13,8km (ruta 105)

Ruta que sortint de l’Hospitalet de l’Infant visita l’Espai d’Interès Natural de la Rojala i Platja del Torn, un espai protegit que comprèn un variat paisatge que va des del mar als cims de les Rojales i el Torn, i que inclou parts amb vegetació dunar, arbustiva seca i de pinedes disperses. La ruta es completa força patrimoni de la Guerra Civil.

2.  De l’Ametlla de Mar a l’Ampolla pel GR-92. 17km (ruta 107)

Aquesta caminada ha esdevingut tota una clàssica de l’excursionisme català. Recorre multitud de cales i platges, moltes només accessibles a peu, entre penya-segats feréstecs amb vistes fantàstiques sobre el mar blau.  

3.  De Sitges a Vilanova i la Geltrú pel GR-92. 8,7km (ruta 15)

Curta ruta que ens portarà a seguir la costa barcelonina entre les poblacions de Sitges i Vilanova i la Geltrú. Sempre a tocar de les vies del tren, aquest és precisament també un dels seus al·licients, el contacte amb el mar i els trens.

4.  De Portbou a Cervera de la Marenda pel Camí de Ronda 5km (ruta ST147)

Curta però espectacular travessa que segueix el Camí de Ronda entre les estacions internacionals de Portbou i Cervera de la Marenda (Rosselló). L’itinerari segueix els espectaculars penya-segats que hi ha a banda i banda de la frontera. Les dues estacions per si soles ja mereixen una visita.

5. Travessa de la Serra Gelada, Benidorm (Alacant)

Espectacular ruta que recorre el caire de la carena de la Serra Gelada, un parc natural a tocar de Benidorm (Marina Baixa, Alacant), per un sender que va sobre penya-segats de 300 metres que cauen directament al mar. cropped-pano_gelada_29.jpg cropped-pano_gelada_27.jpg pano_gelada_32

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s