Les millors rutes pel litoral

Diferents propostes per fer en banyador que ens faran conèixer trams costers força interessants. Bona part d’aquestes rutes segueixen totalment o en part el GR-92, un sender que recorre la costa catalana des de Portbou a Alcanar sempre prop del mar. Cales, platges i de vegades trens, són els elements més comuns que trobarem en aquestes propostes.

RUTES

1. Cim i platja del Torn 13,8 km (Ruta ST105)

Ruta que sortint de l’Hospitalet de l’Infant visita l’Espai d’Interès Natural de la Rojala i Platja del Torn, un espai protegit que comprèn un variat paisatge que va des del mar als cims de les Rojales i el Torn, i que inclou parts amb vegetació dunar, arbustiva seca i de pinedes disperses. La ruta es completa força patrimoni de la Guerra Civil.

2. De l’Ametlla de Mar a l’Ampolla pel GR-92 17 km (Ruta ST107)

Aquesta caminada ha esdevingut tota una clàssica de l’excursionisme català. Recorre multitud de cales i platges, moltes només accessibles a peu, entre penya-segats feréstecs amb vistes fantàstiques sobre el mar blau.  

3. De Sitges a Vilanova i la Geltrú pel GR-92 8,7 km (Ruta ST15)

Curta ruta que ens portarà a seguir la costa barcelonina entre les poblacions de Sitges i Vilanova i la Geltrú. Sempre a tocar de les vies del tren, aquest és precisament també un dels seus al·licients, el contacte amb el mar i els trens.

4. De Portbou a Cervera de la Marenda pel Camí de Ronda 5 km (Ruta ST147)

Curta però espectacular travessa que segueix el Camí de Ronda entre les estacions internacionals de Portbou i Cervera de la Marenda (Rosselló). L’itinerari segueix els espectaculars penya-segats que hi ha a banda i banda de la frontera. Les dues estacions per si soles ja mereixen una visita.

5. Travessa de la Serra Gelada. Benidorm (Alacant) (Ruta ST156)

Espectacular ruta que recorre el caire de la carena de la Serra Gelada, un parc natural a tocar de Benidorm (Marina Baixa, Alacant), per un sender que va sobre penya-segats de 300 metres que cauen directament al mar.

cropped-pano_gelada_29.jpg
cropped-pano_gelada_27.jpg
pano_gelada_32
6. De l’Aeroport T1 al Prat (L9) pels espais naturals del delta del Llobregat (Ruta ST216)

Completa caminada que ens portarà a conèixer bona part dels espais naturals del Delta del Llobregat. El punt de sortida és peculiar i diferent, l’estació de l’Aeroport T1 de la línia de metro L9. Segurament sigui la parada que menys tindríem al cap a l’hora de pensar a iniciar una excursió, però sortosament també des d’aquí podem començar una bona ruta.

ATENCIÓ: EL PAS PEL PONT SOBRE LA DESEMBOCADURA DE L’ESTANY DEL REMOLAR ESTÀ PROHIBIT ENTRE L’1 DE MARÇ I EL 31 DE JULIOL PER NIDIFICACIÓ D’AUS.

7. De St. Vicenç de Calders a Torredembarra (Ruta ST168)

Agradable travessa amb diferents al·licients escampats durant tota la caminada que la fan força distreta. Podríem dir que és una versió germana de la travessa clàssica entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla (Ruta ST107) però més curta i més senzilla.

Advertisement

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s