Toy Train. Darjeeling (India)

Darjeeling és una ciutat de l´estat indi de Bengala Occidental envoltada de plantacions de te.  És la ciutat la que dóna nom a la varietat de te, i no a l´inrevés, com va exposar un anterior president del FC Barcelona quan va dir que la ciutat portava el nom del seu club de futbol.

A Darjeeling  s´hi pot arribar només de dues formes, per carretera o en tren, sent aquest últim el més singular. El Darjeeling Himalayan Train és una línia de tren construïda el 1881 pels britànics. La seva amplada de via és de només 2 peus (610mm) el que el converteix en un petit tren que sembla de joguina, d´aquí el seu nom.  Surt de les planes índies prop de la ciutat de Siliguri (connectada a la xarxa de trens índies) i durant 86km puja pels contraforts de l´himàlaia fins a Darjeeling.

En la part alta del recorregut, i en temporada no monzònica, es pot veure des de les seves finestres el cim del Kanchenjunga (8.586m).  Una altra característica del tren és que és, des del 1999, patrimoni mundial de la UNESCO. No és l´únic tren ni el primer en ser-ho. El primer tren patrimoni mundial va ser el tren Semmering austríac, i comparteix categoria amb el Nilgiri Mountain Train i el Kalka-Shimla Railway, també a la Índia.

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s