59. De Gelida a St. Sadurní d’Anoia pel Puig d’Agulles (100 Cims)

ÍNDEX DE CONTINGUTS

 1. DADES TÈCNIQUES
 2. LA TRAVESSA
 3. MAPES
  1. TOPOGRÀFIC
  2. TRACK A WIKILOC
  3. PERFIL DE LA RUTA
 4. FUNICULAR DE GELIDA
 5. ELS SENDERS
 6. LA RESSENYA
 7. FOTOGRAFIES
 8. BIBLIOGRAFIA
  1. LLIBRES
  2. BIBLIOGRAFIA WEB
  3. CARTOGRAFIA
 9. RUTES RELACIONADES

DADES TÈCNIQUES

 • Estació de sortida: Gelida (Alt Penedès)
 • Estació d’arribada: St. Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
 • Distància/durada: 21,4 km / 5h15 (sense aturades)
 • Desnivell:  +880 m / -850 m
 • Dificultat: Exigent
 • Track a Wikiloc

LA TRAVESSA

Excursió que recorre les muntanyes d’Ordal,  una serralada a tocar de la del Garraf  que no deixa de ser la seva continuació cap a l’interior.  L’Ordal està format per roques calcàries on s’hi han anat creant avencs com el d’Ordal gràcies a l’acció de l’aigua. En estar situades més  a tocar de la plana del  Penedès i Llobregat també es troben afloraments de materials silicis sobretot  al vessant nord-est.

L’Ordal és una zona que pateix força pressió demogràfica. Molts vessants allotgen urbanitzacions creades sense cap ordre durant les darreres dècades del franquisme així com pedreres. Aquests fets  i la seva proximitat a grans àrees urbanes fan que aquestes muntanyes siguin molt fràgils, propenses als incendis i alteracions humanes.

 • Sortida: Estació de Gelida (Rodalies)
 • Arribada: Estació de Sant Sadurní d’ Anoia (Rodalies)
 • Interès:  El Puig d’Agulles, un 100 Cims de la FEEC
 • Època: Tot l’any, compte amb la calor estiuenca
 • Ruta: Gelida(estació) – Gelida(centre) – Font Freda – Can Voltà – Coll de Portell – Puig d’Aguelles – Coll de Portell – Montcau –  El Maset d’en Perellada – Castell de Subirats – Sant Sadurní d’Anoia
 • Dificultat: Llarg recorregut amb desnivell acumulat important

MAPES

TOPOGRÀFIC
Mapa ruta 59 Gelida_petit
Mapa de la ruta
TRACK A WIKILOC
Track a Wikiloc
PERFIL DE LA RUTA
Perfil ruta Gelida a Sant Sadurní
Perfil de la ruta

FUNICULAR DE GELIDA

Des de l’estació de tren de Gelida (R4, ADIF) surt un funicular que  puja des de prop del riu Anoia on es troba l´estació fins al centre de Gelida. En 860m de recorregut, el funicular salva els 108m de desnivell que hi ha entre  l´estació Inferior i la Superior en un temps de 8 minuts.

El funicular de Gelida va ser inaugurat el novembre de 1924 aprofitant material antic del funicular del Tibidabo. Des de l´any 1980 és gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i actualment  només presta servei els caps de setmana.  Si fem l´excursió en dissabte o diumenge valdrà molt la pena  aprofitar un dels pocs trajectes que aquesta petita joia ferroviària fa al dia per arribar-nos fins al centre del municipi. Ens estalviem uns 900m de recorregut i 108m de desnivell mentre gaudim d´un trajecte singular, d´altres temps.

Si fem l´excursió qualsevol dia que no sigui cap de setmana, o si així ho preferim,  podem pujar a peu fins a Gelida seguint les marques del GR-5 que passen a tocar de l´estació del tren d´ADIF.

Coincidint amb la festa major d´agost, la població  celebra cada d´any una cursa popular  molt particular, la ´Funimetrada´. Es tracta d´una cursa que té per objectiu vèncer al Funicular. Sortint alhora de l´estació Inferior es tracta d’arribar a l´estació superior abans que no ho faci el Funicular. Recordeu que són 8minuts de trajecte i que la cursa és de 1600m! Us animeu?

ELS SENDERS

Gairebé sempre seguim senders marcats, bàsicament de petit recorregut (PR), però també de gran recorregut (GR)  que ens facilitaran el seguiment  de la travessa.

Els senders no sempre estan marcats amb senyalitzacions horitzontals, és a dir, amb marques de pintura del color corresponent, blanc i vermell per als GR i blanc i groc per als PR. Sí que trobarem durant tot l’itinerari indicadors verticals a totes les cruïlles (pals indicadors).

Així doncs, els senders que trobarem en aquesta excursió són:

 1. GR-5 Sender dels Miradors: Gelida-Font Freda (marques de pintura blanca i vermella)
 2. PR C-70: Font Freda-Peu del Collet del Portell  (marques de pintura blanca i groga)
 3. Pals indicadors: Peu del Collet del Portell –Puig d´Agulles
 4. PR C-156.3 Garnatxa (Ronda d´Ordal): Puig d´Agulles-El Maset-Avenc d´Ordal   (sense marques de pintura)
 5. PR C-156 Garnatxa: Avenc d´Ordal-Sant Sadurní d´Anoia  (sense marques de pintura)

Val a dir que el Consorci de Promoció Turística de l´Alt Penedès amb la Diputació de Barcelona han creat  10 senders de Petit Recorregut (PR) cadascun amb el nom d´una varietat de raïm.

Els Camins del Vi i del Cava són:

 1. Monestrel: PR C-148 43,5km (3 variants)
 2. Parellada: PR C-149 16,4km (3 variants)
 3. Samsó: PR C-150 25,25km (+3 variants)
 4. Macabu: PR C-151 22,4km (+2 variants)
 5. Subirat parent: PR C-152 28km (+3 variants)
 6. Sumoll: PR C-153 37,8km (+1 variant)
 7. Ull de llebre: PR C-154 20,4km (+1 variant)
 8. Xarel.lo: PR C-155 29,6km (+1 variant)
 9. Garnatxa: PR C-156 26,3km (+3 variants)
 10. Montserrat: PR C-157 26km

LA RESSENYA

0 km 0h Estació de Gelida (85 m)

Sortim de l’estació, situada al sud de les vies, i agafem unes escales que trobem al pàrquing de l´estació. Prenem el carrer que des de Can Penyella puja cap a Gelida. Passada una rotonda i l´autopista veurem un pal indicador vertical a mà dreta,  senyal que ens marca que ens trobem a 1km de Gelida Centre seguint el vial que puja ran del funicular. El pal també ens informa que som al GR-5, sender que seguirem tota l´estona fins a la Font Freda, on l´abandonarem per continuar pel PR C-70.

El tren arribà a Gelida l´any 1865 quan s´amplià la línia entre Martorell i Tarragona. Només s´hi aturen trens de la R4 de Rodalies. L´estació és de dues plantes, amb una cafeteria i venda de bitllets a la planta baixa. Al seu costat, a la dreta segons sortim de l´estació trobem l ´estació Inferior del Funicular de Gelida, gestionat per FGC, transport inclòs al sistema integrat de transport.

El camí puja a la dreta del funicular, ara per escales, ara pels carrers de  la part baixa de Gelida. Passem a tocar de la parada de Gelida-Baixador del funicular fins que després d’unes darreres escales arribem a l’estació Superior.

0,95 km 15min Gelida. Estació Superior del Funicular (193 m)

Punt d´inici de la sortida si hem tingut la sort de poder agafar el Funicular. Davant l´estació trobem un plafó informatiu de la xarxa de senders del Penedès.

Agafem el carrer Mossèn Martí Mariné amunt (S) fins a la Pl. de l´Església (199m), punt neuràlgic del municipi. Podem visitar l´església parroquial de Sant Pere, construcció que es va iniciar el 1847, de façana classicista i d´una sola nau,  amb una capella annexa dedicada al Santíssim de l´any 1916.

De  l´església seguim pel carrer del Sol. Al final del carrer anem vers al sud travessant per un pont el torrent de Sant Miquel (pal indicador). Deixem a la nostra dreta el parc de bombers i anem pel carrer d´Anselm Clavé fins que aquest fa un revolt a la dreta punt on trobem una placeta amb la font de Cantillepa i un pal indicador que ens indica l´accés al Castell de Gelida.

1,5 km 0h30min Accés del Castell de Gelida. Font de Cantillepa (208 m)

Deixem el carrer d´Anselm Clavé per agafar el passeig de Cantillepa, un tranquil camí amb xiprers al marge dret. Ens incorporem a un carrer i el seguim durant 100m fins a trobar l´inici del Camí de la Font Freda (pal indicador).

Situat sobre un esperó rocós, el castell data de l´any 945 quan el Penedès era territori fronterer entre els comtats catalans i l´Al-Andalus.  El castell obre els caps de setmana de 10-14h i disposa d´un centre d´interpretació amb visites guiades, algunes d´elles amb tast de postres  i vi inclòs (visita concertada prèvia).

1,7 km 0h33min Inici Camí Font Freda (229 m)

Trobem un plafó informatiu de la Xarxa de Senders de l´Alt Penedès i un senyal indicador amb les marques del GR-5 que ens marquen la direcció correcta cap a Font Freda.

Prenem la pista a la dreta que planeja una estona abans no trobem una part cimentada quan el camí es fa més costerut. A la nostra esquerra podrem veure unes parets rocoses on s´hi practica escalada en un entorn amb predomini del pi blanc i algun roure. Creuem el torrent de Vallbardina i en 5min arribem a una esplanada amb pàrquing, és la Font Freda.

3 km 0h45min Font Freda (262 m)

La font la tenim uns metres a l´esquerra, prop del torrent. En aquest indret deixarem de costat el GR-5 (el tornarem a trobar passat el cim del Montcau) per continuar ara pel PR C-70 Sender de la Font Freda. Aquest és un sender que va de Vallirana a la Font Freda per Sant Ponç de Corbera i que seguirem per acostar-nos al Puig d´Agulles.

Deixem el GR-5 a la dreta i prenem la pista que va recte en direcció sud-est guanyant alçada en ziga-zagues. Al marge dret del camí tenim uns grans xiprers que si no ens tapen les vistes, podrem veure el turó de Ca n´Oliver al nord, amb l’ermita de la Mare de Déu de la Mercè a la seva dreta

Arribem a la cruïlla de Can Migrat (pal indicador) on deixem un camí a la dreta per agafar el revolt a l´esquerra direcció Vallirana seguint les marques de PR. Anem ara amb xiprer al marge esquerre del camí amb la masia de Can Voltà a la dreta, una masia dedicada al turisme rural amb referències que arriben fins al s. XV.

Tenim excel·lents vistes cap al nord, amb el turó de Ca n´Oller en primer terme i més enllà la plana penedesenca amb Montserrat al fons.

Després de 5min (350m) de deixar enrere l’accés a Can Voltà, cal parar atenció al trencall a l´esquerra, corriol que agafarem seguint les marques del PR C-70.

4,3 km 1h05min Abandonem la pista (380 m)

Atenció en aquest punt atès que hem de  deixar la pista i prendre el corriol que surt a mà esquerra en lleuger descens. El sender és estret i a vegades costerut,  però agradable. Caminem pel vessant nord del Roc de Forellac entre per una bosquina d´arboç i alzines amb un sotabosc de marfull i llentiscle amb interessants vistes cap al cim del turó, que ens cau davant.

Aproximadament 25 minuts (1,4km) després d´agafar el corriol, ens incorporem a una primera pista que abandonarem de seguida. Seguim les marques de pintura del PR C-70 fins a trobar una segona pista que en pocs minuts ens portarà a la cruïlla del Peu del Coll del Portell (pal indicador).

6,2 km 1h35min Peu del Collet del Portell (526 m)

Cruïlla on ens incorporem a una pista molt ampla i oberta a la circulació de vehicles   per on donades aquestes circumstàncies, es fa una mica desagradable la marxa. En aquest punt abandonarem el sender PR C-70, camí que segueix cap a Vallirana, per anar en direcció nord cap al Coll del Portell i el PR C-156.3 seguint un ´Enllaç´ que veiem escrit al pal indicador. Són aproximadament 5 minuts (340m) el que trigarem en arribar al Coll del Portell.

6,5 km 1h40min Coll del Portell (567 m)

Cruïlla de camins. Trobem el PR C-156.3 anomenat també Ronda d´Ordal i que és una variant del PR C-156 Garnatxa. Aquesta tercera variant va del Turó de les Mentides fins a l´Avenc d´Ordal en un recorregut de 14km que si s´aprofita  un tram del PR C-156 es pot tancar el circuit i fer així un tomb circular al voltant de la població de l´Ordal.

Abans no seguim el sender cap a la dreta en direcció a l´Avenc de l´Ordal (encara llunyà), seguirem la pista en direcció nord per anar cap al Puig d’Agulles. Podem seguir unes marques vermelles que porten fins al cim per un tram de camí cimentat en la seva part final.

7,1 km 1h50min Puig d´Agulles (652 m)

Cim més alt tant de les muntanyes de l´Ordal com del Garraf amb un vèrtex geodèsic al capdamunt. Dissortadament trobem massa sovint al capdamunt de les nostres muntanyes elements humans que desnaturalitzen la bellesa de l’entorn. Entre una torre de telecomunicacions, una caseta de vigilància d’incendis en runes i un radar en forma de gran bola al capdamunt, podrem admirar un vast paisatge verd i boscós que va dels Pirineus a la plana penedesenca i al delta del Llobregat. Cap a llevant veiem Collserola i cap al sud el Garraf, amb el radar en forma de bola al cim del Rascler. En dies clars,  podem arribar a veure els cims dels Pirineus al nord.

Desfem el camí cap al Coll del Portell entre una brolla de garric, bruc i alguns pins blancs encara joves.

7,6 km 2h Coll del Portell (567 m)

Ens trobem de nou davant la cruïlla de quatre camins (pal indicador) del Coll del Portell. El camí a la dreta (O)  va cap al barri de Ca n´Armengol de Corbera de Llobregat, mentre que el de més a l´esquerra (E) baixa cap al poble de l´Ordal.

Agafem el camí costerut que s´enfila per la carena del Montcau cap al nord-oest (esquerra). Poc després el camí es va estrenyent fins que esdevé corriol. Ràpidament guanyem alçada i també unes boniques vistes cap al nord quan assolim el rocallós cim del Roc de Forellac.

8 km 2h10min Roc de Forellac (627 m)

Magnífic mirador del Penedès, aquest cim és el més interessant dels que trepitjarem avui, amb panoràmiques de 360º sobre l´Ordal i vistes cap al Llobregat, Collserola, Montserrat i els Pirineus.

Aquesta part del recorregut transcorre per sobre un anticlinal fracturat cap al nord fet que li confereix aquest aspecte rocallós i aeri. El corriol és de petja incòmoda però agradable de seguir. Del cim el camí baixa entre una garriga amb bruc boal i alguns pins blanc aïllats fins que arribem al Coll de Montcau (568m), on el camí s´incorpora a un camí ample i on trobem un pal indicador. Anem vers a ponent (O) per la pista carenera durant 20 minuts (1,3Km) fins al proper cim del Montcau.

9,7 km 2h35min Montcau (645 m)

Cim important que si anem una mica despistats ens el passarem de llarg.  El punt més alt és al marge dret del camí i està marcat amb una gran fita característica de pedres amb un pal que en sobresurt. El pic és molt planer i està envoltat de pins blancs que li tapen força les vistes, però tot i així podem albirar el Penedès i la muntanya de Montserrat al fons des d’aquest punt.

A partir d´aquest punt el camí baixa força dret. De seguida retrobem el GR-5 en una cruïlla amb una gran torre elèctrica. És el mateix sender que havíem abandonat a la Font Freda.  Seguim per una pista pedregosa desnaturalitzada. Caminem per un tram cimentat  sota unes línies elèctriques i amb vistes cap a la pedrera del Pep, una de les innombrables pedreres que trobem en l´espai Garraf-Ordal. El camí segueix baixant i entra en un bosc de pins. Deixem de banda  diferents bifurcacions a l’esquerra que van al sud cap al poble d´Ordal que tenim a prop fins a trobar mig amagada en la pineda la barraca de Vallberdina a la nostra esquerra.

11,8 km 3h05min Barraca de Vallberdina (444 m)

Cal parar atenció de no passar de llarg la barraca de Vallberdina. A la nostra esquerra i entre pinedes amb un sotabosc de llentiscle trobem aquesta bonica mostra de cabana de pedra en sec de planta rodona i amb l´accés a ponent (S), mostra d´un aprofitament agrícola de secà ara abandonat. Continuem cap a ponent (O) per la pista durant 3 minuts (200m) fins arribar a El Maset.

12 km 3h15min El Maset (443 m)

Cruïlla de camins amb la masia de El Maset del Parellada al seu marge, en estat ruïnós i mig menjada per esbarzers i pins blancs que creixen prop les seves parets.  Aquí abandonem per segon cop en aquesta excursió el GR-5 que continua a l´esquerra (SO) cap al poble de l´Ordal. Nosaltres anem a la dreta (NO) seguint el PR C-156.3, sender que anem seguint des de prop del Puig d’Agulles.

Continuem per la pista principal que careneja per la serra del Pi de Molló en tendència a pujar. El pic més alt és el turó de la Creueta (527m) cim que es troba al sud-oest de l´avenc de l´Ordal. Tampoc aquí trobarem marques de pintura del PR C-156.3 que anem seguint, tot i que sí pals verticals a les cruïlles. Deixem de costat les deferents bifurcacions seguint la pista principal durant 25 minuts(1,8km) quan arribarem a la cruïlla on es troba l´Avenc d´Ordal.

13,8 km 3h35min Cruïlla amb el PR C-156. Avenc d’Ordal (514 m)

Important cruïlla de camins amb pal indicador. En aquest punt s´acaba la variant PR C-156.3 Ronda d´Ordal en trobar el PR C-156 Camí de la Garnatxa,  sender que seguirem fins a Sant Sadurní d´Anoia. Hem d’anar vers a ponent deixant de costat les dues pistes que tenim a l´esquerra (S) i que es dirigeixen cap al poble de l´Ordal.

Atenció a no passar-nos de llarg de l´Avenc. El trobarem al marge esquerre del camí darrere un petit mur de pedra 40m després de la cruïlla. L´entrada es troba al sud en forma de pla inclinat. Es tracta d´una àmplia galeria que baixa fins a -10m des de la boca. Té una profunditat de 35m i una alçada de 3-4 metres fins a la meitat de la galeria, quan el sostre comença a baixar. Al seu interior ens hi podrem refrescar de les calors de l´estiu.

Anem per la pista durant 7-8 minuts (570m) quan creuem una primera pista. Seguim recte vers el nord amb vistes al Penedès i Montserrat fins que la pista fa un revolt a l´esquerra en un punt una mica confús. Hem d´agafar el camí que baixa a la dreta entre unes grans pedres tot deixant a la dreta una bassa envoltada per una tanca. Seguim cap al nord fins a trobar primer la Casa d’Acolliment Font Santa i després el Castell de Subirats.

16 km 4h15min Castell de Subirats (298 m)

Als peus del Castell  trobem el Santuari de la Mare de Déu de la Fontsanta., antiga església de Sant Pere del Castell de Subirats, convertida en Santuari l´any 1726 quan s´hi traslladà una imatge que fou destruïda durant la Guerra Civil.

Primer castell documentat del Penedès documentat des de l´any 917 quan consta una concessió feta del castell al monestir de Sant Cugat del Vallès. El castell se situa sobre un promontori a 310m d´alçada dominant la plana del Penedès, bastit quan aquesta zona era la frontera entre els comtats catalans i l´Al-Andalus. Segons alguns autors va ser destruït durant la Guerra dels Segadors l´any 1641.  Actualment acull visites guiades de 2 hores tots els caps de setmana a les 11h sense grup mínim.

Des de l’esplanada d´accés al Castell hem d´agafar la carretera asfaltada d’accés al Castell durant 810m (12-15 min). La carretera baixa per les valls dels torrents de Subirats i del Gavatx amb interessants vistes del Penedès i Montserrat que veiem entre els cingles del turó de Pujol (298m) i el mateix Castell. Creuem  el torrent del Gavatx deixant a la nostra dreta un corriol que dóna accés a la zona d’escalada del sector del Salt del Llop. Poc després del revolt de la carretera trobarem a la dreta la cruïlla on abandonarem la carretera.

16,8 km 4h25min Deixem la carretera del Castell  (250 m)

Pugem pel camí que surt a la dreta poc després de creuar el torrent del Gavatx i que puja entre pins fins un collet envoltat de vinyes. No podem deixar de girar el cap enrere per gaudir de la visió d´aquestes vinyes amb el castell de Subirats retallat al fons. El camí és tranquil i agradable. Caminem entre vinyes fins a creuar el torrent de Cal Solà poc abans de trobar la carretera BP-2427.

18,7 km 4h55min Carretera BP-2427  (209 m)

Ens incorporem pel nord a la carretera que enllaça Sant Sadurní amb la N-340 i la seguim durant 2 minuts (150m) fins que trobem al marge esquerre un camí asfaltat i un pal indicador.

19 km 5h Deixem la carretera BP-2427  (193 m)

Som a la part menys agradable de l´itinerari. Hem de passar al costat d´un peatge i  creuar una autopista i dues línies de ferrocarril. L´entorn és hostil al caminador, però seguint sempre els senyals verticals del PR C-156 deixarem enrere dignament aquesta part final de l´excursió.

Continuem pel camí asfaltat que va paral·lel a l´AP-7. Després de prop de 4 minuts d´agafar-lo,  l ´asfalt s´acaba, seguint ara per una pista de terra  que continua amb l´autopista dominant el paisatge.  El camí guanya una mica d’alçada per la zona agrícola de les Rovires el que fa més agradable la caminada fins a trobar un pas sota l’autopista a la nostra dreta (pal indicador).

20 km 5h15min Pas sota l’AP-7 a carretera BP-2427  (170 m)

El PR C-156
El PR C-156

Un cop creuem l´autopista girem a l´esquerra a la primera cruïlla i després a la dreta a la següent bifurcació. Davant tenim les vies dels trens TAV que passem també per sota. Immediatament creuem per un gual les vies del tren de la línia Barcelona-Tarragona les quals seguirem paral·lelament pel nord (dreta) durant uns metres. L´estació de tren la podem veure a la nostra dreta a la llunyania, però per arribar-hi haurem d’envoltar les caves Freixenet pel nord.

Les caves Freixenet són una més de les moltes caves visitables del Penedès. L’empresa es va crear l´any 1914 quan Pere Ferrer, fill de la masia de la Freixeneda (Alt Penedès), comença a dedicar-se a la producció de cava.

L´edifici que acull el centre de recepció de visites és una ampliació feta l´any 1929 d´estil noucentista amb retocs modernistes dissenyat per Josep Ros i Ros de l´edifici original de cinc naus construït l´any 1927. Durant la visita es fa conèixer el procediment d´elaboració del cava i acaba en una sala de degustació. Les visites es fan només amb reserva prèvia (7€ l´any 2014) via internet o telèfon. 

El sender passa a tocar del Mas de la Riera i continua a través d´un prat que va per la part posterior de les caves Freixenet. Anem a buscar el carrer de la Diputació on abandonarem el PR C-156 per girar a la dreta  i creuar el pont sobre la riera de Lavernó fins a la propera estació de Sant Sadurní.

21,4 km 5h35min Estació de Sant Sadurní d´Anoia (161 m)

El tren arribà a Sant Sadurní el mateix any que ho feu a Gelida  l´any 1865 amb l’extensió de la línia de Martorell a Tarragona. L´estació es troba al sud-est del municipi, apartada del nucli urbà just al costat de les caves Freixenet.  És d´una sola planta i disposa de taquilles i un bar.

FOTOGRAFIES

L´Ordal des del Puig d´Agulles
L´Ordal des del Puig d´Agulles
Panorama05
Castell de Subirats

BIBLIOGRAFIA

LLIBRES
 • Muntanyes d´Ordal: el nom que no surt als mapes. Valerià Paül i Carril, David Serrrano i Giné. Ed. Publicacions de l´Abadia de Montserrat (2005)
 • L´Ordal i la depressió penedesenca: 20 rutes de senderisme i BTT. Juan Carlos Borrego. Ed. Piolet (2005)
 • Guia del Castell de Gelida. Ed. Assoc. dels Amics del Castell de Gelida (1990)
 • Flora i vegetació del Roc de Forellac. Revista Muntanya núm.886 (des.2009)
BIBLIOGRAFIA WEB

TRENS

EL TEMPS

ALTRES

CARTOGRAFIA
 • Muntanyes d’Ordal 1:20.000 Ed. Piolet
 • Penedès 1:50.000 Ed. Alpina

RUTES RELACIONADES

Publicada a:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Advertisement

2 thoughts on “59. De Gelida a St. Sadurní d’Anoia pel Puig d’Agulles (100 Cims)

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s