“Trens silenciosos”

quiet car

Vivim en un país llatí i per tant sembla que sigui genètic dinar a quarts de quinze, veure partits de futbol a altes hores de la nit, suportar música a tot drap a les botigues  i cridar més que parlar quan estem en un espai públic, ja sigui un bar, un restaurant o al tren.

Quants de vosaltres en un tren ha cridat l´atenció a un veí del tren que parlava, ja no dic cridar, sinó que parlar amb un to massa elevat?  Hem de suportar de sentir les converses veïnes, i no  només les trucades de telèfon de mig minut que bàsicament són de dos tipus:

  1. “hola”  (…) “al tren” (…) “prop l´estació de…” “adéu”
  2. “hola papa, estic arribant. Hem vens a buscar?”

sinó també les llargues converses que duren tot el trajecte del tren, o la música que alguns joves fan sentir a tot el vagó gràcies als altaveus del mòbil.

Si com jo n´esteu fins els nassos de tot això i com jo  heu arribat a pensar que sou un sociòpates (com jo) perque us molesta tant de soroll,  no us espanteu. La sol.lució està inventada i s´anomena “Quiet car” o “Quiet Coaches” segons la companyia de tren que l´apliqui.  Són els “vagons silenciosos” vagons on està PROHIBIT parlar, despenjar cap telèfon o escoltar música que no sigui amb auriculars.

Companyies de tren com la nordamerica Amtrak,  l´operadora britànica East Coast,  l´Eurostar o els trens holandesos NS ja disposen en alguns trens de vagons d´aquesta mena.  En veurem algun dia cap a casa nostra?

2 thoughts on ““Trens silenciosos”

  1. A Dinamarca també n’hi ha de vagons del silenci. No es pot fer servir el mòbil i són el paradís!!!
    Però el més sorprenent és que els vagons normals, amb famílies amb un mínim de 3 nens, que no tenen cartell de silenci, l’ambient és tranquil, agradable i silenciós. Jo amb un vagó normal de Dinamarca ja em conformo!

  2. Siii… aquest país viu en el soroll soroll constant. Si fóssim igual d´educats…potser no caldria vagons silenciosos!!

    Gràcies pel comentaris.

    Bona ruta

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s