TIMEOUT COPIA A SENDERISME EN TREN?

El proppassat 14 de desembre de 2017, TIMEOUT va publicar a la revista digital un article amb 5 excursions per fer en tren des de Barcelona. Des de Senderisme en tren donem suport a qualsevol proposta de qualsevol mitjà que doni a conèixer l’excursionisme a casa nostra tot utilitzant el tren, un transport públic molt útil a fi de fer travesses i excursions per casa nostra.

Però atès que de moment, ens és impossible enviar un comentari directament a l’entrada en qüestió (que podeu llegir més abaix), volíem fer des d’aquí una puntualització.

Les cinc rutes que proposen són totes fetes, ressenyades i publicades a la web de Senderisme en tren, així com també les corresponents traces gps penjades a Wikiloc. Totes cinc rutes corresponen exactament a rutes fetes per Senderisme en tren. Així l’excursió dels ‘Tres Turons‘ és la Ruta ST125 de Senderisme en tren , la que titulen ‘Canyelles a Cerdanyola‘ és la Ruta ST126, la tercera ‘Desnivell des de Santa Coloma‘, és la nostra Ruta ST34, la caminada ‘Des del Trambaix tot és possible‘ correspon a la Ruta ST45  i finalment la caminada ‘Montserrat, els clàssics mai moren‘, correspon a la Ruta ST58  de Senderisme en tren.

Per cert, que aquesta darrera ruta, si haguessin pres atenció, haurien detectat que no transcorre per Montserrat i ni s’acosta al Monestir, sinó que visita la no menys interessant serralada de Puigventós i acaba a l’estació d’Aeri de Montserrat dels Ferrocarrils de la Generalitat. En cap cas utilitza el Cremallera de Montserrat com apareix a la foto, transport que surt de Monistrol, no de l’Aeri.

Els temps indicats, els desnivells de pujada i les distàncies són exactament les mateixes que vam publicar al blog de Senderisme en tren. Les traces gps que han penjat en una altra pàgina de traces gps (Suunto), tot i que filtrades i amb menys punts, semblen idèntiques a les nostres. Fan el mateix recorregut i comenten els mateixos petits errors que succeeixen sovint a l’hora de gravar traces amb aparells de gps.

No tenim res en contra que utilitzin el nostre blog com a base per divulgar l’excursionisme prenent el tren com a transport. Ja ens agrada. Només demanar que si han fet ús d’aquesta informació, preguntin abans i citin la font, un principi bàsic del bon periodisme. I potser fins i tot els podríem haver ajudat a fer un millor reportatge.

Albert F.

Advertisement

One thought on “TIMEOUT COPIA A SENDERISME EN TREN?

  1. S’ha d’agrair la rapidesa de TimeOut i de l’autor de l’article per posar-se en contacte amb nosaltres, així com en la correcció de l’article corresponent.

    A l’article apareix ara que les rutes han estat ideades per Senderisme en tren, i s’ha posat un link a Wikiloc de cadascuna de les rutes.

    De moment, encara no s’ha arreglat el tema de la ruta a Montserrat, tot i que em consta que es farà.

    Moltes gràcies

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s