14. La Mola de Colldejou (100 Cims) en ruta circular des de l’estació de Marçà-Falset

ÍNDEX DE CONTINGUTS

 1. DADES TÈCNIQUES
 2. LA TRAVESSA
 3. MAPES
  1. TOPOGRÀFIC
  2. TRACK A WIKILOC
  3. PERFIL DE LA RUTA
 4. LA RESSENYA
 5. FOTOGRAFIES
 6. BIBLIOGRAFIA
  1. LLIBRES
  2. BIBLIOGRAFIA WEB
  3. CARTOGRAFIA
 7. RUTES RELACIONADES

DADES TÈCNIQUES

 • Estació de sortida: Marçà-Falset (Priorat)
 • Distància/durada: 17,6 km / 5h30 (sense aturades)
 • Desnivell:  +/- 775 m
 • Dificultat: Exigent
 • Track a Wikiloc

LA TRAVESSA

Magnífica sortida que ens portarà a pujar a la Mola de Colldejou (100 Cims)  en un recorregut circular des de l’estació de Marçà-Falset. En molt poques excursions passarà que tot just sortim de l’estació puguem agafar ja un camí sense asfaltar.

La ruta és circular. Pujarem a la Mola de Colldejou acostant-nos a la Torre de Fontaubella per anar a buscar la Canal del Mig, un corriol dreturer que s’enfila fins a la plataformo cimera de la muntanya. La tornada la farem passant pel coll del Mig per seguir el barranc dels Estrets de Maçanes de baixada.

L’estació de Marçà-Falset es troba entre els pobles de Marçà (600 metres) i Falset (1.500 metres).  L’edifici de viatgers alberga un restaurant.

 • Sortida/arribada: Estació de Marçà-Falset
 • Interès: La pujada a una impressionant mola a través d’una fàcil però costeruda i interessant canal.
 • Dificultat: Ruta llarga. Compte amb les cruïlles. La Canal del Mig no presenta cap dificultat tècnica tret de la seva dura pendent.

MAPES

TOPOGRÀFIC
Mapa ICC Marçà-Falset-Mola de Colldejou
Mapa topogràfic
Cim de la Mola
TRACK A WIKILOC
Track a Wikiloc
PERFIL DE LA RUTA
Perfil ruta 14
Perfil

LA RESSENYA

Sortim de l’estació de Marçà-Falset en direcció est (esquerra) pel camí que surt només sortir de l´estació.  Als pocs metres gira a la dreta (sud) prop de la riera seca. La pista ens porta fins una gran masia, el Mas d’en Crusat, casa que pertany als cellers Torras i que domina tots els camps de vinyes de l´entorn.

Travessem pel mig de la casa tot seguint els senyals fins arribar a la carretera TV-3001. La seguim durant 250 m en direcció nordest (esquerra) fins trobar una pista a la dreta en lleugera baixada que creua la riera de Fontaubella tot fent una marrada a la dreta.

Aproximadament 800 m després (km 3,3 de la ruta), trobem una bifurcació. Hem de seguir pel camí de l’esquerra. El camí de la dreta serà el camí per on tornarem.  La pista, va girant al nordest fins agafar direcció nord quan s’afegeix a una altra pista cimentada (km 4,9), que seguirem a la dreta (est) durant 800 m fins a trobar una cruïlla (alt. 472 m). Seguim recte durant aproximadament 700 m fins a trobar un corriol que surt a mà dreta, i que s’enfila, cada cop de forma més  costeruda a través de la canal del Mig de la Mola de Colldejou.

El camí de la canal no presenta cap dificultat tret del pendent. Un cop superada la canal, seguim cap a l´est. Som a la part cimera de la Mola però encara no al cim. Passem a tocar de la Bassot de la Mola, des d´on ja es veu el Castell de la Mola de Colldejou.

De baixada seguirem un altre camí. Baixem per un camí que va en direcció oest a tocar dels cingles del sud de la Mola, per passos espectaculars com el racó dels Caragols, aeri però fàcil.  El corriol ens durà fins el coll del Guix (631 m, km 10), important cruïlla de camins.  Seguim la pista que gira a l´oest (dreta) durant 500 m quan trobem una bifurcació. Prenem el camí de la dreta que en baixada ens portarà 3.8 km després a la cruïlla per on hem passat de pujada.

Seguim el mateix itinerari però a l´invers, tornant a creuar la carretera TV-3001 i tornant a passar pel Mas d´en Crusat abans no fem cap de nou a l´estació de Marçà-Falset, on si encara és hora de dinar, trobarem un restaurant a la mateixa estació.

FOTOGRAFIES

360º Mola Colldejou

BIBLIOGRAFIA

LLIBRES
 • Per les Serres de Mestral : 16 itineraris a peu (2 vol.). Antoni Cabré i Puig. Ed. Cossetània 2000
BIBLIOGRAFIA WEB

TRENS

EL TEMPS

HISTÒRIA I PATRIMONI

CARTOGRAFIA
 • Serra de Llaberia 1.20.000 Editorial Piolet
 • Vall de Cortiella, Serra de Pradell 1.15.000 Ed. Piolet

RUTES RELACIONADES

S'està carregant…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Publicada a:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on “14. La Mola de Colldejou (100 Cims) en ruta circular des de l’estació de Marçà-Falset

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s