Rec comtal a la R2 Nord

Aquells que viatgen per la R2 Nord potser s´hauran fixat que havent passat l´estació de Montcada i Reixac (si es va en direcció a Barcelona) i just passat també el barri de Sant Joan, apareix del terra, sota una petita plataforma de ciment, un curs d´aigua clara i  neta.  Qui faci aquest itineri en tren sovint hi haurà vist gent del barri banyant-s´hi a l´estiu o fins i tot fer-hi algun bateig protestant.

Es tracta d´una sèquia d´aigua de més de 2.000 anys d´antiguitat. És el Rec Comtal. Es pensa que van ser el romans qui contruïren aquest canal a fi d´abastir d´aigua l´antiga Barcino, tot i que la seva reforma i ampliació s´atribueix al comte Mir I de Barcelona (s. X-XI) d´on provindria el nom del carrer Regomir (Rec de Mir) de Barcelona.  El Rec Comtal neix uns metres més amunt fruit  d´un gran aqüífer del riu Besòs. Aquest tram de Rec Comtal que va paral.lel a la R2 Nord és on més visible, circulant a a cel obert encara durant uns centenars de metres.

Un bocí de la nostra història mil.lenària,  sense baixar del tren!

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s