03. De Sant Quirze de Besora a La Farga de Bebié per Sta. M. de Besora i Bufadors de Beví 16,2 km

Ruta a Wikiloc
Ruta a Wikiloc

Mapa
pdf
PDF
Fotos

barra_1200x6

INTRODUCCIÓ

Osona ens ofereix una diversitat de paisatges molt àmplia. En aquesta sortida visitarem un racó especial, els bufadors de Beví, lloc ombrívol i màgic situat al vessant nord de la serra de Bufadors. Pel camí passarem pel castell de Montesquiu (obert a la visita turística) i el de Besora, enrunat i enlairat dalt d’un turó.

DADES TÈCNIQUES

      

CONNEXIONS AMB ALTRES RUTES

  • VARIANT1: Podem evitar el camí carener per la ruta ST27 Bufadors de Beví, tot i que també evitem els Bufadors
  • VARIANT2: Connecta amb les rutes:
  • Ruta ST16 de Sant Quirze de Besora a Torelló per Bellmunt. Només coincideixen en l’estació de Sant Quirze, però no en cap més punt d’ambdues rutes.
  • Ruta ST208 Volta al Bisaura. Les dues rutes coincideixen en el tram entre Santa Maria de Besora i Sant Quirze de B. passant pels castells de Besora i Montesquiu.
  • Ruta ST209 Volta ampliada al Bisaura passant pels Bufadors de Beví. Ambudes rutes coincideixen entre Santa Maria de Besora i l’estació de La Farga de Bebié.

                                          MAPA TOPOGRÀFIC                                                                                     PERFIL DE LA RUTA

 

 

barra_1200x6

DIFICULTAT

La ruta està ben senyalitzada amb pals indicadors a totes les cruïlles, però sempre cal parar atenció a no desviar-se de la ruta. El camí que transcorre per la carena de la serra de Bufadors és estret i al principi costerut. En diferents punts el camí treu el cap sobre els penya-segats. Tot i que la ruta no és ben bé aèria, cal anar amb compte.

RESSENYA

Sortim de l’estació de Sant Quirze de Besora i enfilem cap al nord per la pista asfaltada (GR-210) fins al castell de Montesquiu. Des del castell prenem el SL Sender dels Tres Castells. No està marcat però és fàcil de seguir gràcies als nombrosos pals indicadors que hi ha durant el recorregut. El camí passa pels Plans de Revell abans de devallar a la cruïlla que duu al castell de Besora (ruïnes). Baixem fins a Santa Maria de Besora pel camí del castell.

Des de Santa Maria prenem la pista encimentada que porta a Ripoll i la seguim durant 2,5km fins al coll de Beví, on prenem un corriol que s’enfila cap la serra de Bufadors. El camí puja força dret els primers metres encara que no triga a planejar de vegades pel vessant sud oferint-nos extenses vistes del Bisaura i a voltes pel vessant nord entre fagedes. Els bufadors són unes escletxes a les roques per on s’escola el vent produint el soroll que dóna peu al nom de l’indret. L’indret té una àurea gairebé màgica donada pel microclima humit del lloc.

2 thoughts on “03. De Sant Quirze de Besora a La Farga de Bebié per Sta. M. de Besora i Bufadors de Beví 16,2 km

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s