07. Circular al Figaró pel Tagamanent (100 cims), les Carenes d’en Bosc i Monteugues 20 km

Ruta a Wikiloc
Ruta a Wikiloc
Mapa Ruta
R3
Track GPS
pdf
PDF

 

barra_1200x6

INTRODUCCIÓ

Excursió que ens ofereix visitar un dels cims clàssics del Montseny, el Turó de Tagamanent. Amb el seu cim pla clàssic, sembla talment un volcà si s’observa des del Vallès.

La ruta té la particularitat de transitar un bocí pel Pla de la Calma per anar a buscar una ruta de tornada pel Turó Monner  a través d´un corriol força interessant.

 

DADES TÈCNIQUES

 • Sortida/arribada: Estació del Figaró (R3) 
 • Distància: 20 km
 • Durada: 5 h (sense aturades)
 • Desnivell acumulat: +/- 987 m
 • Interès: PN del Montseny. Mai cal desmerèixer una oportunitat per visitar el Montseny.Ideal fer-la un tercer diumenge de mes que és quan l´ermita del Tagamanent obre unes hores pel matí.
 • Dificultat:  Llarg recorregut que ens portarà per les Carenes  d’en Bosc per corriols amb múltiples cruïlles.

 

CONNEXIONS AMB ALTRES RUTES

Durant la travessa, sigui als punt d’inici o final de la ruta o bé durant la caminada, podem connectar amb diferents itineraris de Senderisme en tren realitzats per la zona:

Una opció interessant és utilitzar la Ruta ST46 per tornar de nou a La Garriga des de Sant Cristòfol de Monteugues seguint el PR C-33.

Una segona opció a tenir en compte és la de continuar des del coll del Mojó fins a La Garriga per la ruta ST150. 

 • Ruta ST19: travessa entre el Figaró i Sant Martí de Centelles (Aiguafreda) pels Cingles de Bertí 9,5km (+585/-440)
 • Ruta ST20: excursió entre el Figaró i Sant Martí de Centelles (Aiguafreda) pel Tagamanent, des d’on tenim la opció de baixar a a St. Martí de Centelles pel GR-5 12,2km (+780/-660) (L)
 • Ruta ST25travessa entre La Garriga i Figaró passant pel Puiggraciós i les Cingles de Bertí (16,5 km)
 • Ruta ST46: ruta entre La Garriga i Figaró seguint el PR C-33. Els dos recorreguts conflueixen a St. Cristòfol de Monteugues.
 • Ruta ST150: travessa que sortint de La Garriga acaba al Figaró passant pel Roca Centella, una opció si volem sortir des de La Garriga.
 • Ruta ST151: circular al Figaró passant per 4 coves. Les dues rutes coincideixen a la Creu de Can Plans i el torrent de Vallcàrquera

 

                                  MAPA TOPOGRÀFIC ICC                                                                                         PLÀNOL LÍNIA R3

Mapa ICC Figaró-Tagamanent-Figaró
MAPA DE LA RUTA FIGARÓ-TAGAMANENT-FIGARÓ
PLÀNOL R3

 

 barra_1200x6

RESSENYA

Sortim del Figaró i creuem el pont sobre la C-17 i el riu Congost. En arribar a la carretera de Ribes girem a l´esquerra i el seguim uns 300m fins a trobar-se amb el carrer Vic a la dreta.  En aquesta cruïlla surt EN direcció nord-est el Camí de Can General, que ens durà una estona per pista asfaltada fins a Sant Pere de Vallcàrquera.

Obviem el camí marcat amb marques grogues i blanques que surt a la dreta i continuem per la pista ampla que ens durà fins el collet de la Creu de Can Coll (847 m). D´aquí surt un corriol (marques vermelles) pel mig entre les dues pistes que haurem de seguir ja fins el cim del Tagamanent.

Del cim del Tagamanent baixem per un corriol força dret que surt de l´altre costat de l´ermita i que ens porta fins al collet de Sant Martí (971 m). Passem pel restaurant de Bellver (on existeix un circuit d´orientació, preguntar al restaurant). Anem tallant l´avorrida pista fins el punt on l´hem de deixar per agafar el corriol al turó Monner. Cal parar atenció que no és massa evident.

El camí és molt maco, amb excel·lents vistes del Tagamanent.  A la collada de Mojó (947m) ens afegim a una pista que seguirem a la dreta. La pista va planejant fins sota La Roca Centella, on gira a l´oest per començar a baixar. Passem per Can Vall i la seva alzina monumental fins arribar a Sant Cristòfol de Monteugues on trobem un PR que seguirem una estona fins la creu de Can Plans (606m) on continuarem per la pista que segueix a l´esquerra per arribar de nou al Figaró.

4 thoughts on “07. Circular al Figaró pel Tagamanent (100 cims), les Carenes d’en Bosc i Monteugues 20 km

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s