Portbou-Cervera

Diumenge 18 de novembre. Frontera ferroviària Portbou-Cervera. El TER francès arriba a l’ estació de Cervera puntualment a les 17:50h provinent de Perpinyà.  Control fronterer. Puja la Gendarmeria als vagons. Diversos agents de la policia demanen la ‘ Carte d’ Identité ou Passeport’ als viatgers que seguim als vagons .  Després de comprovar el nostre DNI s’ acomiaden amb un ‘Moltes Gràcies’, amb un marcat accent francès, això sí, però que s´agraeix.

Portbou. Deu minuts més tard. Control policial. La Policia Nacional de paisà, amb les plaques penjades al coll,  espera als quatre viatgers que baixem del tren regional. Ens demanen els DNI i els apunten en una llibreta un a un. Salutació de cortesia? Encara l´esperem.

Amb tot plegat, perdem la connexió amb el tren de Mitja Distància destinació a Barcelona, que  això sí, tenia la sortida prevista només 3 min. després de l´arribada del TER francès.

Quin tracte més diferent entre policies i quina poca voluntat de connectar-se amb Europa per part de l´estat amb més quilòmetre de vies d´alta velocitat amb amplada europea del continent (i segona del món).  Ni amb vies ni amb horaris.

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s