Inauguració estació de Montmeló

Després de 3 dies en els que els trens interrompien el seu recorregut entres les estacions de Mollet  del Vallès i Granollers Centre, avui  9 d´abril de 2012 Montmeló ha estrenat finalment nova estació de tren en substitució de la provisional que donava servei des de l´agost del 2010. L´estació original del 1854 havia de ser enderrocada, però finalment la pressió popular del municipi ha fet que se salvés a espera de donar-li un nou ús.

La nova estació se situa sobre la caixa que cobreix les vies d´ample convencional (1.668mm) en el seu pas per la població, i neix com a conseqüència de les obres del tren d´alta velocitat al seu pas per la població, línea que ha d´unir Barcelona amb França en ample internacional (1.435mm).

Dues caixes, una per a cada ample de via, cobreixen les vies durant més de 1.300m, cobrint el trànsit de trens al seu pas per Montmeló.

El vestíbul és ampli i luminós, al contrari de les andanes, que tot i amples (més de 4m) resulten fredes i dónen cert aspecte d´inacabades (potser encara faltin alguns retocs, com la neteja del dit  de pols que cobreix tota l´estació). L´accès es pot efectuar per sengles escales mecàniques (dues per via) o ascensors.

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s