15. De Sitges a Vilanova i la Geltrú per la costa seguint el GR-92 8,7 km

Ruta a Wikiloc
Ruta a Wikiloc
Mapa ruta

pdf
PDF

barra_1200x6

INTRODUCCIÓ

Ruta de cales i trens. Tot seguint sempre el GR-92,  seguirem la costa del Garraf entre les poblacions de Sitges i Vilanova i la Geltrú tot visitant petites cales on, si volem, ens podrem banyar a l’estiu. Cal tenir en compte aquestes cales són indrets freqüentades pel moviment gai que les utilitza com a platges nudistes.

És una caminada curiosa, sobretot si es fa a l’estiu. En primer lloc pels trens, presents tota l’estona durant la sortida. Si volem veure trens, aquesta és una ruta ideal. Caminarem a tocar de les vies per una zona amb molta freqüència de pas, tanta, que de vegades resulta fins i tot perillosa si no vigilem (compte amb els nens).

La ruta té l’al·licient a més a més d’acabar al Museu del Ferrocarril de Catalunya, situat just al costat de l’estació de tren de Vilanova i la Geltrú.

 

DADES TÈCNIQUES

  • Sortida: estació de Sitges  Horari
  • Arribada: estació de Vilanova i la Geltrú   Horari
  • Distància: 8,7 km
  • Durada:  2h15min (sense aturades)
  • Desnivell acumulat:   +/- 50 m                      
  • Interès:  Caminar a tocar de les vies del tren i el mar
  • Època: tot l’any. Evitar dies amb forta calor.
  • Dificultat:  itinerari curt sense dificultats

 

CONNEXIONS AMB ALTRES RUTES

 

                                                MAPA DE LA RUTA                                                                                               PERFIL DE LA RUTA

Perfil Sitges Vilanova
Perfil ruta Sitges-Vilanova
Mapa de la ruta Sitges-Vilanova

 

 

 

 

 

Linia R2 ADIF

barra_1200x6

RESSENYA

Iniciem l’excursió sortint de l´estació per acostar-nos a la platja tot baixant pels carrers Illa de Cuba, de Jesús i Sant Pau (600 m).  Seguim pel passeig Marítim de Sitges uns 2,5 km, sempre a tocar del mar i de les platges.  En arribar a l’hotel Terramar trobem el primer pal indicador. El GR-92 continua recte travessant la riera de Ribes. Si baixés aigua, caldria donar un tomb pujant pel carrer Cristòfor Colom per creuar-la més amunt i tornar a baixar a nivell de mar per la carretera del Golf. La carretera del Golf s’acaba al pàrquing de la discoteca Atlàntida, al final del qual trobem un pal indicador. Seguim recte d´acord amb les marques vermelles i blanques del GR, just on comença una de les escasses pujades del recorregut per superar la Punta de les Coves. A l´altre costat trobem la platja de Rosés i de l’Home Mort, unes platges nudistes gais.

L’itinerari puja i baixa diverses vegades amb el pas sobre la Punta Grossa com la cota més elevada (33 m, 5,5 km). El recorregut ressegueix la Punta Llarga, on veiem els fonaments d’antics edificis.  Seguim les marques de GR, passem entre les vies del tren i una casa, amb la platja de Sant Cristòfol davant nostre,  i deixem un pont per a vianants a la nostra dreta (podríem tornar a Sitges per aquí per un camí interior).

Arribem al barri de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú. D´aquí prenem el torrent de la Pastera, carrer de l´Àncora a l´esquerra per anar a trobar el pas soterrat de les vies del tren pel carrer Llibertat. El carrer del Forn de Vidre a la dreta ens durà directament a l’estació.

5 thoughts on “15. De Sitges a Vilanova i la Geltrú per la costa seguint el GR-92 8,7 km

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s