13. Pujada al Tibidabo des de Sant Cugat per Can Borrell i Can Ribes 9,75 km

Ruta a Wikiloc
Ruta a Wikiloc
Mapa icone
Mapa
Funicular del Tibidabo
Funi Tibidabo
pdf
PDF

barra_1200x6

INTRODUCCIÓ

En aquesta excursió pujarem a la cota màxima de Collserola pel que per nosaltres és la ruta més elegant i interessant per fer-ho, la que utilitza el PR-C 38 fins a Can Borrell i d’allí un corriol de pujada fins l’Arrabassada.

La ruta discorre per corriols entre els densos boscos d’aquest vessant nord de la serra de Collserola. Ens trobarem que som al cim del Tibidabo gairebé sense notar que som en una conurbació urbana de 3 milions de persones.

Durant la sortida passarem per diverses fonts. També passem pel restaurant de Can Borrell on a més de comprar aigua, hi podem dinar.

La ruta no passa pel Monestir de Sant Cugat, però val la pena apartar-se una mica de l’itinerari per visitar aquesta joia del gòtic català.

 

FITXA TÈCNICA

 • Sortida:  estació de Sant Cugat (FGC)
 • Arribada:  estació funicular del Tibidabo (TMB)
 • Distància:  9,75 km
 • Desnivells:  +546 m / -223 m
 • Interès: elegant ascens al sostre de Collserola que va en bona part per corriols que eviten les pistes.
 • Horari:  3h15min (sense aturades)
 • Espai Natural: Parc Natural de Collserola
 • Dificultat: compte amb algunes cruïlles.  

 

                                MAPA TOPOGRÀFIC ICC                                                                                           PERFIL DE LA RUTA

barra_1200x6

RESSENYA

Sortim de l´estació de FGC Sant Cugat pel carrer dels Pous i Verdi cap a l’Eixample sud fins al carrer Sant Crist de Llaceres, on girem a l´esquerra i creuem la rodona.  Passada la rodona girem a la dreta (km 1,8) i prenem el carrer del Compte, on ja comencem a trobar alguna senyal groga i blanca del PR C-38.

Creuem el camí de Crist Treballador i agafem una pista que en pujada ens porta a un altre carrer (Rambla de Can Bell).  Cal creuar-la i continuar recte per un corriol en baixada que està indicat amb marques grogues i blanques del PR C- 38.  És el camí que seguirem fins al restaurant de Can Borrell. El PR segueix corriols per dins del tancat bosc del vessant sud de Collserola, passant per uns parell de fonts d´entorn encantador, i un petit coll (km 4,3) abans no baixa fins a Can Borrell (restaurant).

Deixem enrere Can Borrell seguint per l’ampla pista. Uns 300 m més enllà surt un corriol a la dreta. Hem d´anar en compte de no agafar un primer camí abans de la corba que fa la pista i que ens duria al pantà de Can Borrell. El camí puja força dret tota l´estona fins a Can Ribes (407m, 8,3km). Un cop a la carretera de l´Arrabassada la seguim uns 200 metres fins a trobar  una pista a mà dreta. La prenem i continuem fins el punt on trobem el GR-92 (Coordenades lat, lon (WGS84): 41.426479  2.1178780) i punt de connexió amb els itineraris Ruta ST6Ruta ST12. Seguim el GR-92 uns metres a la dreta fins anar a parar al Camí de Sant Cugat (462m, 9,1km). 

De l’esplanada, hem d’agafar un dreturer corriol en pujada que va en direcció est i que ens durà fins al cim del Tibidabo.

barra_1200x6

BIBLIOGRAFIA

 • Barcelona en 1.000.000 de pasos : 53 rutas pe a descubrir la ciutat de la millor manera. Alex Walk. Ed. Libertas 2014
 • Passejades per la Barcelona literària . Sergio Vila-Sanjuán y Sergi Doria. Ed. Ajuntament de Barcelona Grup 62 (2005)
 • Barcelona metro a metro : un viatge històric i cultural per la ciutat i l’àrea metropolitana seguint la xarxa de metro. Marta Torres. Ed. Ajuntament de Barcelona (2014)
 • A peu per Collserola : guia de passejades, itineraris i recorreguts recomanats pel Patronat Metropolità del Parc de Collserola. Patronat Metropolità del Parc de Collserola, 1998
 • Guia de geologia de Collserola : amb itineraris. Isabel Raventós. Ed. Parc de Collserola
 • Collserola : parc natural. Aguilera i Viladomiu, Mònica. Granollers : Alpina, 2010

CARTOGRAFIA

 • Serra de Collserola 1:25.000. Editorial Alpina

WEBGRAFIA TRENS 

EL TEMPS 

 • METEOCAT: el temps a Catalunya
 • AEMET : Instituto Meteorológico Nacional

ALTRES

2 thoughts on “13. Pujada al Tibidabo des de Sant Cugat per Can Borrell i Can Ribes 9,75 km

Fes un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s